Historia keczupu sięga XVII
wieku. Przypuszcza się, że właśnie wtedy odkryto współcześnie
znany nam pod nazwą ketchup, który najpierw był zaledwie zaprawą
do potraw rybnych, stosowaną przez Chińczyków. Jakiś czas później
przepis zawitał do Europy, gdzie została zaadaptowała przez
Brytyjczyków. W 1690 r nadano jej znaną nam nazwę catchup, który
później został przemianowany na ketchup oraz wrzucono tam
pomidory, które na początku nie były składnikami przepisu. To
właśnie te działania sprawiły, że ketchup jest dziś znany pod
taką nazwą a jego smak jest wyjątkowy.
Bez
pomidora nie ma ketchupu
Pomidor warzywo i owoc w jednym. To
budzi kontrowersje, choć pomidorom nie przeszkadza im w byciu
jednymi z najsmaczniejszych czerwonych warzyw które są używane do
wielu potraw. Pomidory możemy spotkać w wielu rodzajach: suszone
pomidory, pomidory w zalewach różnego typu, pomidory smażone,
przeciery z pomidorów, pomidory w sosach do pizzy, różnego rodzaju
sosy pomidorowe, najlepszy ketchup z pomidorów, koncentrat
pomidorowy, zupa pomidorowa, pomidor w wielu potrawach. Oto krótka
lista, przybliżająca nam tylko w małym stopniu wykorzystujemy
pomidory i w których daniach możemy je spotkać. Ale to ketchup
dzierży palmę pierwszeństwa jako najpopularniejszy produkt z
pomidorów. Na rynku działa wielu producentów ketchupów, jednak
każdy z nas ma swój ulubiony ketchup. Po czym poznać najlepszy
ketchup?
Bez ketchupu ani rusz!
Nie ma grillowania bez odpowiedniej ilości ketchupu. Mało kto je frytki czy zapiekankę nie upominając się o ketchup. Ketchup to jedna z najsmaczniejszych przypraw w płynie, pasująca niemal do każdej potrawy.
Bez ketchupu ani rusz!
Nie ma grillowania bez odpowiedniej ilości ketchupu. Mało kto je frytki czy zapiekankę nie upominając się o ketchup. Ketchup to jedna z najsmaczniejszych przypraw w płynie, pasująca niemal do każdej potrawy.
Sklepy
toną w ketchupach
Co spotkamy w sklepie- wiele przetworów
pomidorowych – sosy pomidorowe, koncentraty i najważniejszy
ketchup. Polscy producenci ketchupu stale wypuszczają na rynek
nowości. Konsumenci, czyli każdy z nas z łatwością może ocenić,
który ketchup jest smaczniejszy, lepszy. Marka Kotlin znajduje się
wśród najpopularniejszych producentów ketchupu, które możemy
spotkać na półkach. Co roku wprowadza na rynek kolejne
nowości.Jaka jest reakcja konsumentów? Polscy konsumenci są
przyzwyczajeni do dobrego smaku ketchupów. Tegorocznie według badań
portalu finanse.wp.pl Kotlin znalazł się na 3 pozycji wśród
najsmaczniejszych ketchupów. Producent nie próżnuje wprowadzając
nowości na rynek i przyciągając nowych klientów. W tym roku
absolutnym przebojem okazał się ketchup o smaku pomidorów
malinowych, który jest pierwszym tego typu ketchupem Kotlina. Bogata
oferta obfituje w ketchup z piekła rodem, grillowy w dwóch
wariantach, ziołowy do pizzy, czosnek-bazylia, tworzący idealną
kompozycje smakową z pomidorami, czy ketchup hot dog. Ten ostatni to
przebój przeznaczony do frytek, zapiekanek. Ketchup to uniwersalny
środek na poprawę smaku. Sukcesem są tu pomidory. Nim wybierzemy
ketchup czy to na grill czy do kebabu, czytajmy etykiety o ich
składzie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz